Krkonoše 2015 - sněžnice

Přidáno 7. března 2016, 20:38
Datum: 19. - 22. února 2015

S více jak ročním odstupem pár fotek z přechodu Krkonoš se sněžnicema :) Bez spacáků se spaním na chatách v postelích, Peťa je ve třetím měsíci, tak neprotetuje :-)

1. den: Odjezd z Plzně s přestupem v Praze a Turnově a příjezd na Pomezní boudy a odtud po žluté na turistickou chatu Jelenka. Peťa, Pája, Martin a já.

2. den: Z Jelenky po červené přes Svorovou horu dále na Sněžku. Dost fouká, takže čaj v poštovně (+ trochu vlastních zásob na tajňačku), pár fotek a tradá dolů po cestičce ke Slezskému domu. To je poprvé a naposled, co nasazuju sněžnice. A to jen proto, že to je brutálně namrzlé a kovové hroty se hodí. Pak dál po modré na Luční boudu. Po lehkém odpočinku jdeme na Výrovku dát si čaj a něco na zub. Večer doráží Šárka s Pavlem a Petrem.

3. den: Z Luční boudy vyrážíme po menším váhání po žluté a následně červené okolo Malého a Velkého Stavu k Poledním kamenům. Je pěkně, sníh je ale zmrzlý a nebořím se, takže sněžnice zůstávájí na batohu. Dále po červené na Špindlerovku na něco k zakousnutí. Dál po červené přes Čihadlo kolem shořelé Petrovo boudy, na Dívčí a Mužské kameny. Většina pak jde na sněžnicích přímo na Martinovku, s Peťou se vydáváme na Martinovku dál po červené a Pod Smělcem odbočujeme vlevo po modré. Na Martinovce pivko, zábava, neobyčejné podávání piva na stůl vrchním a celková pohoda...

4. den: S Peťou se loučíme s ostatními. Oddělujeme se a nejdeme s nimi na Harachov, ale po zelené kolem Brádlerek, Medvědích bud do Špindlu a busem zase přes Prahu do Plzně. I tak přijíždíme večer. Harachov by byl časově náročnější...

Celkově vydařená akce, škoda jen toho sněhu, nezmrzlý by byl lepší a sněžnice bych snad konečně vzal pořádně na nohu :) Tak snad jindy ;-)

Z Pomezních bud...
Přidání vzkazu
* Tyto údaje je nutné vyplnit.