Slavkovský les + Loket

Přidáno 14. října 2008, 0:0
Datum: 22. a 24. září 2008

Nepříliš šťastně jsem si vybral dovolenou, tak abych se nekopal doma pořád do zadku, řekl jsem si, že někam vyrazím.

První výlet byl do Slavkovskýho lesa. Dočetl jsem se, že je podobný Doupovským horám, kam jsem chtěl původně, ale ty jsou asi stále uzavřeny veřejnosti, protože jsem nenašel na netu žádnou trasu. Vyrazil jsem tedy do Slavkovskýho lesa. V Cihelnách jsem nechal auto. Parkování drobet problém, všude rezervace pro místní, nebo hotely. Ale nakonec jsem místečko našel. V Cihelnách má být i nějaký památný jilm. Ten jsem ale nenašel a někde v těch místech (dle mapy) jsem nechával auto.

Vyrazil jsem lesem po lesní cestě směrem k Lokti. Po turistické jsem to nebral protože po té jsem se chtěl vracet. Vzal jsem to cestou, která křízí nahoře zelenou trasu, z ní jsem po pár desítkách metrů zase sešel doprava a před Loktem jsem se zase dostal pro změnu na žlutou značku. Někde v těch místech jsou zákopy, nejspíš po vojácích asi ještě z dob, kdy to bylo vojenským prostorem. O tom jsem se alespoň někde dočetl :o)

Loket mne pak mile překvapil. Pěkný město, hrad taky. Počasí sice moc nepřálo, ale to mne nemohlo rozházet :)

Odtamtud jsem to vzal po turistycký kolem Ohře ke Svatošovským skalám. Strašně nudná cesta pro mě :) Pěkná, ale nudná. Holt potřebuju rozhled a to se u řeky hot nevede. Ale jsou tam parádní, mohutný stromy. Skály se mi vcelku líbili a pak přišel konečně trochu kopec.. teda stoupání pěkný, jen trvalo jen chvilku a nahoře zas nic moc rozhled.. Nakonec jsem byl docela rad, že už jsem došel k autu.

Krom toho stoupání na krajích je to nahoře snad placatý. Na kolo dobrý, pro turistu asi nic moc, asfaltový cesty povětšinou, bolí mě z toho chodidla ;) Na kolo by to bylo asi lepší.

Přidání vzkazu
* Tyto údaje je nutné vyplnit.