Mi-24P HIND-F

Přidáno 8. ledna 2009, 0:0
Datum: 8. ledna 2009

Jednou jsem se byl podívat v modelářství na nějaké plánky letadel z balsy. Náhodou jsem tam narazil na plastový model bitevního vrtulníku Mi-24P Hind-F firmy MiniHobbyModels. Vrtulník má ve výzbroji i AČR. Jeden jsem měl možnost vidět i na leteckém dni v Plasích. Tohle když letí, tak je to masakr :) Z polepek se sice nedá udělat český stroj. Možná má naše armáda jinou verzi, to nemám zdání. Ale i tak mne tento kousek okouzlil, takže jsem si jej koupil a začal lepit...

Trvalo mi to sice s přestávkama něco kolem půl roku, ale na výsledku to není příliš znát. Plastové modely už nejsou pro mne. Nebo alespoň s touto firmou jsem skončil. Myslel jsem, že už je umí udělat tak, aby to pořádně lícovalo, ale todle bylo dost podobný tomu, co jsem zkoušel lepit před lety jako kluk.

Na YouTube.com, jsem narazil na tutorial k tomuto modelu. Lepi ho tam jakysi Plamo Tsukurou Trumpeter. Pořídil jsem si dokonce tmel. Bez něj by ten model vypadal tak, že by brzy skočil někde v koši. V tomhle provedení ho na poličce aspoň chvíli nechám .-)

Stříkací pistoli jsem si nepořizoval, řekl jsem si, že počkám, jestli mne to chytí. Nechytilo. Bohužel ten štětec nechal svoje stopy. Ale to nechala i moje krev na palubním kulometu :) ke konci jsem se kuchnul nožem, nevšiml si toho, že mi to začalo zase krvácet a modrá barva zaschla, takže už jsem to neměl čím zamalovat :)

Ať tak či tak. Plastový model už do ruky asi dlouho nevemu. Člověk na to špatně šáhne a hned se to láme :) Po stupačce na pravé straně už zbyla jen památka po lepidle. Někam upadla, když jsem bral model do ruky a už jsem ji nenašel :) Zlatá balsa :)

Tady je pár fotek výsledného modelu.. Poprvé jsem model taky barvil. Jedna vrsva samozřejmě nestačila.. ale lepit model bez barev mi bylo líto.. :)

Přidání vzkazu
* Tyto údaje je nutné vyplnit.