Krkonoše '08

Přidáno 23. října 2008, 0:0
Datum: 10. - 12. října 2008

Měl být poslední pěkný víkend, tak jsme s Péťou vyrazili do Krkonoš :o)

Přespali jsme v Peci pod Sněžkou v jedné chatě. Alena. Pěkná, čistá, můžu jen doporučit. Jen to hledání za tmy odbočky přes potok k chatě dalo drobet zabrat :o)

Ráno jsme vyrazili po červené přes Milíře k Richterovým boudám. Pak po zelené k Výrovce. Tam byl parádní rozhled do doliny, kde se líně převalovaly mraky. Vysílač v pozadí jsem měl dlouho dobu za Ještěd. Asi bych si měl zopakovat trochu zeměpisu :) Byla to Černá hora. Až kvýrovce jsme nepotkali jediného turistu, to bylo blaho :) Od Výrovky jsme pak šli po červené kolem památníku obětem hor k Luční boudě. Tam přišla svačina :o) Odtamtud jsme přešli hranice Jantarovou cestou a vyrazili po červené cestou Česko-polského přátelství kolem Malého a Velkého Stawu. U Velkého Stawu jsme sešli dolů k Polaně po zelené. Tam jsme narazili na kvanta poláků. Pak už jsme šli vlastně po modré až k chatě pod Sněžkou. Shora byly vidět oba Stawy asi líp. Kolem Velkého se pak už nejde. Leda trefit cestičku, co jde kolem něj. Aspoň podle mapy, ale to se nesmí, takže asi bez šance.. A malý je zas v obležení odpočívajících poláků :o) Ale na Sn26ku to nem2lo. Po4as9 asi vyhnalo p;lku Polska a Česka, protože tolik lidí pohromadě jsem na horách ještě neviděl. Zlatý Rumunsko s Bulharskem :) Ze Sněžky už jsme šli přímo do Pece po modré přes Obří důl. Celá cesta nám trvala za slunečného počasí cca 9 hodin.

V neděli jsme se vypravili ještě do Jánských lázní a odtup pěšky po červené na Černou horu, okoukli jsme Černohorské rašeliniště a vysílač a sjeli lanovkou dolů.

Počasí mě mile překvapilo, konečně se taky s tou předpovědí trefili.. .-) Mraky turistů mi už moc neseděli. Trend vytvaření nových moderních tras pro každěho se mi moc nelíbí, pak je na horách mraky lidí a klid je tentam. Nebo mám aspoň ten pocit. Ten kdo nemůže má lanovku a ne asfaltku až na vrchol.. I když časem možná budu mluvit jinak .-)

Přidání vzkazu
* Tyto údaje je nutné vyplnit.