Krkonoše na sněžnicích 2011

Přidáno 6. února 2011, 16:8
Datum: 28. - 30. ledna 2011

Vyrazili jsme na prodloužený zimní víkend do Krakonoš na sněžnice. Nikdo z nás s nimi neměl zkušenost, takže to byla velká neznámá. Účast byla slušná, Péťa, Iva, Romča, Petr, Martin a já :-)

1. den - Páteční ranní výjezd z Plzně. V Peci pod Sněžkou jsme byli kolem poledne. Po modré Obřím dolem k bývalé Obří boudě. Tam na nás, mě a Martina, počkal zbytek skupiny u piva a polévky :) Fotili jsme :) Dále po modré na Luční boudu, kde jsme se na půdě ubytovali. Večer jídlo, pivko a tak dál :)

2. den - Večerní domluvu o ranním výstupu na Sněžku mi před pátou ráno připomněla červená LEDka čelovky svítící mi do očí :) Poprvé jsem se dokopal (i když ani minule jsem k tomu neměl daleko nebýt rozhodného Martinova NE .-) ) a vyrazil společně s Romčou a Petrem. Stihli jsme to tuším +- za 60 minut, ale možná se pletu. Východ Slunce byl parádní. Těžko popsat. Pak rychle zpět na Luční, aby jsme stihli čaj a snědli večer připravenou snídani .-) Po snídani vyběhla Sněžku ještě na rychlo Iva. Po jejím návratu jsme vyšli po žluté Jantarové cestě, abysme pokračovali po červené Cestě Česko-Polského přátelství. Přes Polední kameny (Slonecznik) na Špindlerovku (polévka :) ) a dál k Petrově boudě. Poté po modré přes Ptačí kámen na Brádlerovi boudy, kde jsme se ubytovali také na půdě. Večer sauna, jídlo, pivko, ... :-D

3. den - Po snídaní a dvojím počítáním útraty jsme zamířili po modré na Martinovku a pak po zelené na Labskou boudu. Z Labské pak dolů, rádoby po modré volným terénem, skoro napřímo, žádné velké serpentýny :) Mazec :) Dole už pak už vážně po modré do Špindlu. Něco na posilněnou a busem pak zase "hurá" domů...

Chtělo to méně prošlapané cesty, ale i tak to bylo super. Hlavně poslední sestup z Labské byl sladkou třešnickou (alespoň pro mne). Jen po vrstevnicích se šlo hůř (např. v Obřím dole nebo mezi Poledními kameny a Špindlerovkou), ale naštěstí to byly ojedinělé úseky, které se daly překonat. Každopádně sněžnice stály za to a snad to brzy zopakujem ,-)

Aktualizováno 12. září 2011: Přidány oskenované negativy z černobílého kinofilmu.

Přidání vzkazu
* Tyto údaje je nutné vyplnit.